mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Beton

De mogelijkheden van bouwen met beton zijn eindeloos. Door de hoge sterkte, natuurlijke materiaaleigenschappen, architectonische vormvrijheid, kleurvariatie en eenvoudige verwerkbaarheid van beton ontstaan oplossingen voor moderne, veilige en duurzame gebouwen, wegen en constructies.

vorige

De voordelen van bouwen met beton

EigenschapMeer informatie 
Bron: VOBN
Vormvrij bouwmateriaal   Ontwerpen in beton
Hoge constructieve  kwaliteit Construeren in beton 
Beheersbaar bouwproces - snel en efficïent woningbouwcasco's bouwen (gietbouw)  Gietbouw informatie Model 
Overal verkrijgbaar - korte rijafstanden Betonmortel bestellen 
Gegarandeerde kwaliteit betonmortel Certificeren betonmortel 
Keurmerk voor beton: Beton Bewust Beton Bewust 
Flexibel, aanpasbaar eindgebruiker centraal Betonnen casco's 
Energiebespraring: Leidingen eenvoudig integreren  TAG in constructies, Installaties in beton
Snelle logistiek - werkvoorbereiding niet altijd nodig Betonmortel bestellen 
Duurzaam: Geen restafval, herbruikbaar en lage CO2  Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen met beton? 

Ontwerpen, construeren, bouwen en produceren vragen tegenwoordig om duurzame oplossingen en milieuvriendelijke productieprocessen. Opdrachtgevers met duurzaamheidsambities zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Begrippen als passief bouwen, thermisch actieve gebouwen, CO2-prestatieladder en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn voor de VOBN vanzelfsprekend. Met het keurmerk Beton Bewust streeft de betonmortelindustrie ernaar om beton op een verantwoorde wijze te produceren. VOBN heeft daarbij de ambitie om samen te werken met (branche)organisaties en met marktpartijen om mee te denken over totaaloplossingen die bijdragen aan moderne, duurzame betonnen gebouwen en betonnen constructies.

Betonindustrie 

In Nederland zijn verschillende (branche)organisaties actief om het imago van beton en het dynamische van de betonindustrie te promoten. De Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland (VOBN) behartigt de belangen van 120 betoncentrales. Op deze website vindt u informatie over betonmortel en het duurzame productieproces, de voordelen en toepassing van in het werk gestort beton, vaak in combinatie met andere bouwmaterialen en systemen en het (gietbouw) bouwproces. Ook vindt u informatie over het keurmerk Beton Bewust en informatie over de vereniging VOBN en de kwaliteiten van de aangesloten bedrijven. Voor andere beton gerelateerde onderwerpen verwijzen wij u graag naar de websites van de samenwerkende organisaties.

Aangesloten betoncentrales

De ontwerpcriteria, het uitgebreide grondstoffenpakket, scherpe milieueisen, de verwerkbaarheid en de wens om het verhardingsproces exact te controleren, vragen om beton met de juiste samenstelling. De bij VOBN aangesloten betoncentrales beschikken over een ruime en gedegen kennis, zodat aan al deze critera kan worden voldaan. 

Zoek betoncentrale

Delen:

Contactpersoon VOBN

Remco Kerkhoven

Communicatie & Marketing

tel. 0318-557478

Betonbouwgids

De Betonbouwgids is een handig naslagwerk voor alle partijen die werkzaam zijn binnen de betonbouwketen, met name de uitvoering. In deze gids is veel informatie te vinden over o.a. storten, verwerken en nabehandelen van beton.

 

Cover_Betonbouwgids 2012

Download de Betonbouwgids


 

Nieuws

Nieuws over betontechnologie, bekisting en uitvoering van in het werk gestort beton vindt u op de website van VOBN.

Rob van Gijzel nieuwe voorzitter Betonhuis 

Voormalig burgemeester van Eindhoven en oud-Tweede Kamerlid Rob van Gijzel wordt de nieuwe voorzitter van Betonhuis

Keurmerk CSC door BREEAM erkend 

Het door Betonhuis sector betonmortel vertegenwoordigde certificeringssysteem voor verantwoorde inkoop, productie en levering van beton CSC, is door de autoriteit BREEAM officieel als keurmerk opgenomen.

Samenwerken maakt het verschil 

Verbetering van kennis over betonmortel, training voor medewerkers.

Ook nieuws voor deze website? Stuur een mail naar ...

 

Naar nieuwspagina

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.