Nieuw adres VOBN
mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Dossier:

3D-Betonprinten Categorie: Betontechnologie, Bouwtechniek

Essentie dossier 3D-printen met beton

3D printen heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen en is door de techniek toegankelijker geworden. Het is mogelijk om thuis of op het werk een 3D-printer aan te schaffen en om unieke 3D vormen te vervaardigen. Een nieuw concept van een 3D-printer die beton spuit, maakt het in de toekomst mogelijk om in 24 uur een compleet huis neer te zetten. 

vorige

In dit dossier volgt VOBN de ontwikkelingen rondom 3D-printen met beton. VOBN probeert een breed netwerk op te bouwen. Wat is 3D-printen met beton precies, hoe wordt het toegepast, wat zijn de toekomstperspectieven en wat kan een aannemer of architect hier mee? Door middel van presentaties, live demonstraties, speciale evenementen, advies en onderzoek probeert VOBN aan te sluiten bij de wereld van 3D-printing.

Stand van zaken 3D printen met beton

8 februari 2017: 3D-beton geprinte trap: The Economy of Nature

De ontwikkelingen in 3D-betonprinten gaan snel. De Technische Universiteit Eindhoven, het Cement&BetonCentrum en verschillende architectenbureau's lieten dit op de Bouwbeurs 2017 zien. De techniek om organische vormen te printen is niet duurder of ingewikkelder te maken dan de rechte vormen. Meer informatie

7 februari 2017: Levensgrote 3D-geprinte gevelelementen op de Bouwbeurs

Betonproducent Bruil presenteerde de eerste 3D-geprinte gevelelementen in beton op de Bouwbeurs 2017. In samenwerking met Studio RAP en Movares, is een prototype van een voorzetgevel ontwikkeld. De drie parametrisch ontworpen gevelelementen van elk ca. 4m2, geven een goed beeld van de toepassingsmogelijkheden van 3D geprint beton in de gevel.

Het parametrisch ontwerp is gemaakt door de architecten van Studio RAP. Bijzonder aan dit ontwerp is dat de voorzetgevel een zonlicht-regulerende functie heeft. De ingenieurs van Movares zijn betrokken bij het ontwerp van de gevelelementen & constructie. In de samenwerking worden stappen gezet op weg naar een vergaande integratie van engineering in digitale fabricage. 

Bruil beschikt over een zelfontwikkelde 3D-betonprinter, die rechtstreeks, van uit vrijwel 3D-model razendsnel, kan produceren. Zelfs als ieder element uniek is. Bruil richt zich met de ontwikkeling van de 3D-betonprinter op het betaalbaar maken van vormvrijheid in de architectuur. Vorm, kleur en structuur zijn de speerpunten in de ontwikkeling. Zie ook de You-Tube film.

 

28 juni 2016:

Eind juni werden bij de faculteit Bouwkunde van de TU/e de mogelijkheden van het 3D-printen van beton gedemonstreerd. Daarbij werd een 3D-geprint paviljoen getoond, dat werd ontworpen, geprint en geassembleerd door promovendi Zeeshan Yunus Ahmed en Rob Wolfs. De leerstoel Betonconstructies van de TU/e leidt een onderzoeksprogramma naar het 3D-printen van beton. De door de TU/e-onderzoekers ontworpen betonprinter werd in september 2015 voor onderzoek in gebruik werd genomen. 

Aan het inhoudelijke onderzoek, dat na enkele maanden proefdraaien van start ging, wordt door promovendi en 4e en 5e-jaars studenten gewerkt. Zij ontwikkelen testmethodes en beproeven het materiaal, zowel voor als na het uitharden. De invloed van printparameters zoals de loopsnelheid van de printkop, wordt onderzocht. Naast het fundamentele onderzoek naar het materiaalgedrag, is ook geëxperimenteerd met de mogelijkheden van de techniek. Dit resulteerde onder meer in een paviljoen op een voor de bouw relevant formaat. Het is 2 m hoog, de globale lengte en breedte is 3,5 bij 2,5 m. Het paviljoen laat onder meer de vormvrijheid zien die bereikt kan worden zonder complexe, tijdrovende mallen.

20 juni 2016: Geslaagde proef bekisting printen

Heijmans en CyBe Construction hebben twee bekistingen geprint met een 3D-betonprinter. Het is de eerste keer in Nederland dat constructie-elementen op deze manier zijn gemaakt. De bekisting blijft onderdeel van het constructie-element. In de 3D-geprinte kist wordt vervolgens beton gestort. Meer informatie.

22 oktober 2015: Toekomstverkenning 3D-betonprinting

Op donderdag 22 oktober 2015 wordt de toekomstverkenning van de TU/e Delft fac. bouwkunde gepresenteerd en ter discussie gesteld in een Tektoniek-bijeenkomst voor architecten, constructeurs, producenten en bouwers die willen vooruitdenken over een bouwwereld waarin 3D-betonprinten realiteit is.

21 oktober 2015: 3D-betonprinting op het NOS journaal.

De Technische Universiteit in Eindhoven doet proeven met geprint beton. Daarmee is het na instellingen in China en de Verenigde Staten de derde in de wereld die hier mee experimenteert. Zie item op nos.nl

12 augustus 2015: 's Werelds eerste 3D-geprinte kantoorgebouw in Dubai

Dubai en Winsun Global, een Chinees 3D-printtechnologie bedrijf, gaan de samenwerking aan om 's werelds eerste 3D-geprinte kantoorgebouw te realiseren. Het gebouw moet laag per laag gebouwd gaan worden met een 3D-printer van ruim zes meter hoog. Lees het artikel

14 april 2015: 'We willen het 3D-printen van beton begrijpen'

Cobouw: Wat zijn de verbanden tussen vorm, materiaal en printpad bij het 3D-printen van beton? Promovendus Rob Wolfs stelde tijdens zijn afstuderen een theoretisch model op. Om de theorie te toetsen wordt in het Van Musschenbroek-laboratorium ruimte gemaakt voor een installatie van 11 meter lang, 5 meter breed en 8 meter hoog. "We willen kennis vergaren over het printen van beton, we willen het begrijpen", zegt Theo Salet, hoogleraar aan de faculteit Bouwkunde. Lees het artikel.

24 februari 2015: Webpagina 3D betonprinting

Cement&Betoncentrum publiceert een webpagina over 3D betonprinting. 

20 januari 2015: Twee keer een wereldprimeur 3D-printing in China

’s Werelds eerste 3D-geprinte gebouwen zijn een feit. Het Chinese bedrijf WinSun claimt een appartementencomplex van zes verdiepingen groot in de stad Suzhou te hebben gemaakt met onderdelen die uit een 3D-printer komen. Het bedrijf heeft ook een villa van maar liefst 1.100 vierkante meter geprint. (zie foto's en nieuwsbericht). Meer informatie: WinSun

8 januari 2015: 3D Betonprinter van CyBe Additive Industries

De 3D-betonprinter van CyBe Additive Industries uit Oss krijgt een commercieel vervolg. Bestuurder Berry Hendriks van CyBe is daarvan overtuigd. Maar de marktintroductie zal eerder in het buitenland plaatsvinden dan in Nederland, verwacht hij. Volgens Hendriks zouden de kopgevels, langsgevels en alle binnenwanden van een huisje van 7 bij 12 meter feitelijk in minder dan twaalf uur geprint kunnen worden. Met het transport, opbouwen en kalibreren van de machine inbegrepen zou het printen twee werkdagen kosten. “Wereldwijd heeft nog niemand een 3D-betonprinter op de markt gebracht. Maar alles is mogelijk, ook al kost het wel geld. We kunnen de machine helemaal doorontwikkelen.” Zie ook

30 oktober 2014: Lezing Cor de Bruijn 3D printen met beton

Op donderdag 30 oktober gaf Cor de Bruijn een lezing over de kansen van 3D printen met beton. De betonbouw als keten van onbegrensde mogelijkheden. Een combinatie van innovatiekracht met kennis uit het verleden en kijken naar de toekomst. Download hieronder de presentatie.

PDF icoonPresentatie_Stubeco_30_10-2014_3D_Printen_Cor_de_Bruijn

24 oktober 2014: Start onderzoek 3D betonprinting TU/e

TU Eindhoven is een groot onderzoeksproject gestart naar de mogelijkheden van 3D-betonprinten. Het project staat onder verantwoordelijkheid van prof.dr.ir. Theo Salet, afdeling Constructief Ontwerpen. In dit onderzoek zal kennis worden ontwikkeld over de mogelijkheden van printen van duurzame betonconstructies. Naast kennisontwikkeling zal worden gewerkt aan ervaring door objecten en projecten te realiseren. 

10 juni 2014: Artikel 3D printen in Beton (Bron: Agrabeton)

Het 3D-printen van constructieve betonnen wanden op locatie is een kwestie van tijd. Begin 2015 verwacht Berry Hendriks van CyBe Additive Industries uit Oss de eerste commercieel inzetbare 3D-printer klaar te hebben. Download hieronder het interview.

PDF icoonArtikel_3D-printen van betonnen wanden op locatie

14 April 2014: Binnen één dag 10 huisjes 3D-printen

Shanghai WinSun Decoration Design Engineering Co is hier verantwoordelijk voor. De gigantische 3D-printer van dit bedrijf maakt het mogelijk om grote onderdelen te printen, wat vervolgens in elkaar wordt gezet. Het materiaal wat hiervoor is gebruikt, is glasvezel en cement. Net zoals de traditionele 3D-printers, worden de onderdelen laagje voor laagje opgebouwd. Zie het nieuwsbericht.

16 janauari 2014: Binnen 24 uur een huis bouwen

Een nieuwe en zeer grote 3D-printer kan binnen 24 uur een heel huis bouwen. Dit zou naast sneller ook nog eens goedkoper zijn. Het concept van de 3D-printer is ontwikkeld door professor Behrokh Khoshnevis van de universiteit van Zuid-Californië. Zie website.

19 september 2013: Uitzending VPRO tegenlicht
In die uitzending van VPRO Tegenlicht liet Enrico Dini, the man who prints houses, zien hoe hij jarenlang onderzoek deed naar het 3D-printen van huizen. Zie website

Juli 2013: Tijdschrift innovative materialen
De onderzoeksgroep van prof. Simon Austin, van de Britse Loughborough Universty bij Leicester werkt samen met Architectenbureau Foster + Partners aan een methode om betonnen elementen te printen. Men ontwikkelde een robotarm die laagje voor laagje snelhardend beton opspuit. Op die manier wist men inmiddels complexe betonnen onderdelen te maken, inclusief allerlei holtes en reliëfs. Soortgelijk onderzoek vindt ook plaats in de Verenigde Staten en wel door prof. Behrokh Khoshnevis, hoogleraar Industrial & Systems Engineering and Civil & Environmental Engineering aan de University of Southern California. Hij is bovendien directeur van het Center for Rapid Automated Fabrication Technologies (CRAFT). Het bedrijf ontwikkelde het Contour Crafting-proces, een gerobotiseerd constructiesysteem voor de bouw. Het meest robuuste Contour Crafting-systeem heeft de vorm van een verrijdbare portaalkraan ter grootte van een fors huis. Een verticale robotarm kan zowel langs de horizontale bovenbalk, als verticaal bewegen. Op de robotrarm is een spuitkop gemonteerd. Op die manier kan een totaal huis in laagjes worden opgebouwd, te beginnen met de fundering. Khoshnevis denkt een compleet huis van meer dan 200 m2 in 24 uur te kunnen realiseren. Het systeem is volgens de bedenkers niet alleen erg snel, maar volgens de hoogleraar ook nog eens erg goedkoop. Er komt namelijk vrijwel geen mensenhand aan te pas en daarmee zijn de loonkosten minimaal. Vanwege de lage kosten zou het printen van huizen een oplossing kunnen bieden voor sociale woningbouw, of het groeiende probleem van krottenwijken. En wat te denken van noodhulp aan door rampen geteisterde gebieden. Zie ook: Tijdschrift Innovatieve Materialen

 

 

Terug naar overzicht
Delen:

Contactpersoon VOBN

Remco Kerkhoven

Communicatie & Marketing

tel. 0318-557478

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.