mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Beton op beeldroute ARTZUID in Amsterdam

De vijfde editie van de Internationale Sculptuur Biënnale Amsterdam, ARTZUID 2017, vindt plaats tussen 19 mei - 17 september 2017. Tijdens deze beeldenroute is het nieuwe betonsculptuur 'Hangend Vlak' van Ruud Kuijer te zien. Het werk bestaat uit gestapelde onderdelen van beton en is acht meter hoog.

Beton_Nieuws_Artzuid2017ARTZUID is een tweejaarlijkse beeldenroute en is gratis te bezoeken. Zestig kunstwerken zijn door curator Rudi Fuchs, voormalig directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam, geselecteerd. Foto: Rien Zilvold.

Abstracte beeldententoonstelling 

Curator Rudi Fuchs van ARTZUID 2017 presenteert 60 abstracte beelden van naoorlogse kunstenaars op de Apollolaan, Minervalaan en de Zuidas in Amsterdam Zuid. De kunstenaars zijn van verschillende generaties. Met deze beeldententoonstelling wil Fuchs Nederlandse abstracte beeldhouwers internationaal positioneren. Tijdens de beeldenroute Art Zuid is het nieuwe betonsculptuur 'Hangend Vlak' van Ruud Kuijer te zien. Het werken met beton is voor Kuijer niet nieuw. Al enkele jaren maakt hij verschillende objecten met zelfverdichtend beton. 

Betonnen beeld van dertien ton

Vanwege het gewicht is het sculptuur begin mei in twee delen naar het plantsoen voor het Hilton Hotel vervoerd. Daar zal het beeld de komende maanden te zien zijn. 'Hangend Vlak' gaat over zwaartekracht. De betonnen onderdelen hangen, leunen, liggen of staan tegen elkaar. De betonnen toren gaat volgens de kunstenaar over hoe een vorm zich in een ruimte kan gedragen. Het kunstwerk bestaat uit een aantal losse geometrische vormen, die losjes op elkaar gestapeld lijken. De frivole blokkentoren die zo is ontstaan, lijkt met ieder zuchtje wind in elkaar te kunnen storten. Maar schijn bedriegt: dit beeld is uit één stuk gegoten, en gemaakt van stevig gewapend beton, zie film.

 

Meer lezen?

ARTZUID
Ruud Kuijer

Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon VOBN

Remco Kerkhoven

Communicatie & Marketing

tel. 0318-557478

Volg VOBN via Twitter

Betonwereld bundelt de krachten in het Betonhuis - Cobouw.nl https://t.co/Jcicpsfkwl

K3Delta als eerste zand en grindproducent CSC - VOBN https://t.co/e2rcETCnMw

Mebin, CSC, Duurzaamheid https://t.co/c101QXdv5h

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.