mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

BetonBewust|CSC certificering in de Rabo Impactlening

Sinds 1 augustus heeft de Rabobank het BetonBewust|CSC certificaat vanaf niveau zilver opgenomen in haar impactlening, een zakelijke lening met rentekorting. Betonfabrikanten die in het bezit zijn van het keurmerk lenen geld tegen een gunstiger tarief (tot 0,8%, voor leningen vanaf € 250.000,-).

Beton_Nieuws_BB-CSC_ImpactlNieuw succes voor het wereldwijde keurmerk voor de betonsector. Illustratie: VOBN

 

 

 

 

 

Sector zichtbaar duurzamer en transparanter 

Het BetonBewust|CSC certificatiesysteem is sinds 1 februari jl. voor de Nederlandse markt beschikbaar. De sector is hierdoor zichtbaar duurzamer en de transparantie wordt verbeterd. De eerste certificaten zijn in april 2017 op Building Holland uitgegeven. Het systeem geeft aantoonbaar inzicht in de mate waarin een bedrijf actief is op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en kent beoordelingscriteria op grondstoffen, de bron of herkomst, de productie en verschillende economische, sociale en ecologische factoren. Voor de Nederlandse markt zijn de wereldwijde CSC beoordelingscriteria aangepast aan de lokale omstandigheden en wet- en regelgeving. Het certificaat heeft vier niveau's: brons, zilver, goud of platina. Bedrijven met een certificaat vanaf zilver komen in aanmerking voor de Rabo Impactlening.

Duurzame koplopers worden beloond

In juli 2017 heeft de Rabobank gelden van de Europese Investeringsbank (EIB) beschikbaar gekregen voor een derde tranche van 200 miljoen euro. Dit bedrag is via de Impactlening beschikbaar voor bedrijven die willen investeren in een duurzame en circulaire economie. Sinds de start van de lening is door duurzame koplopers in Nederland geïnvesteerd in de toekomst van hun onderneming. De eerste twee tranches, van in totaal 150 miljoen euro van de EIB, zijn inmiddels volledig benut door 140 MKB- en midkap bedrijven. Met de derde tranche kunnen naar verwachting nog eens 200 MKB- en midkap bedrijven een volgende stap zetten richting een duurzame en circulaire economie. Bas Rüter, directeur Duurzaamheid bij de Rabobank: "Het is prachtig te ervaren dat het enthousiasme voor investeren met impact groot is. Waar duurzaamheid nu nog als optie wordt gezien willen we dat het de komende jaren gangbaar voor iedereen wordt. Een way of life. Dat is waar onze duurzaamheidsagenda zich op richt.

Bas Rüter, directeur Duurzaamheid bij de Rabobank

Een duurzame economie is niet alleen positief voor mens, milieu en maatschappij maar levert ook 'winst' op voor bedrijven zelf."

Standaard voor Nederlandse markt

De erkenning van BetonBewust|CSC certificaten in de Rabo Impactlening is het laatste succes van het keurmerk. De certificaten spelen al langer een essentiële rol in het creëren van duurzame betontoepassingen. Ze zijn de standaard voor de Nederlandse markt geworden. Zo speelt BetonBewust|CSC ook een belangrijke rol in het duurzaam inkoop beleid van de overheid en opdrachtgevers. Een voorbeeld hiervan is dat beton met 30% granulaat begin dit jaar is opgenomen in de nieuwe milieulijst (2017) van de MIA\Vamil regeling.

Meer informatie over de Rabo Impactregeling leest u hier.


BetonBewust|CSC

 

Naar overzicht
Delen:

Volg VOBN via Twitter

Rob van Gijzel nieuwe voorzitter Betonhuis https://t.co/Nu8Ur9Fxii

RT @Betonenstaal: CSC door BREEAM erkend https://t.co/6CFbvkUrZa https://t.co/skHEwgC9Yx

Betonwereld bundelt de krachten in het Betonhuis - Cobouw.nl https://t.co/Jcicpsfkwl

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.