mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Betonreparatiemiddag: thema betonnen galerijconstructies

Woensdagmiddag 8 maart aanstaande organiseert de Kwaliteitsdienst Beton in samenwerking met de Vereniging van gecertificeerde betonreparatie bedrijven de 13e Noordelijke Betonreparatiemiddag. Als thema is dit jaar gekozen voor: de CUR publicatie 248: leidraad voor (schijn) veiligheid.

Beton_Nieuws_BetonreparatiemiddagEen speciale Betonreparatiemiddag over de veiligheid van galerijbalkons om ervaringen van de afgelopen jaren en de huidige stand van zaken op dit gebied uit te wisselen.

Discussies rondom de CUR publicatie 248 wegnemen

In 2015 heeft Minister Blok een onderzoekplicht uitgevaardigd voor uitkragende galerijconstructies. Er vinden nu op grote schaal onderzoeken plaats naar constructieve veiligheid van bestaande galerijflats. De CUR publicatie 248 wordt verschillend geïnterpreteerd en zorgt voor discussies. Er is nog veel onduidelijk hoe om te gaan met de belastingen en veiligheidsfactoren. Soms zijn galerijen al onderstempeld terwijl dat achteraf niet nodig bleek. Duidelijkheid van professionele marktpartijen is hierin belangrijk voor eigenaren. Eenduidige resultaten mogen verwacht worden.

Kennis rondom dit thema uitwisselen 

De Betonreparatiemiddag is voor opdrachtgevers, onderzoeksbureaus, reparatiebedrijven en leveranciers een ideale gelegenheid om bij het opstellen van adviezen en het nemen van beslissingen nog beter te zijn geinformeerd en zo onnodige kosten voor de eigenaren te kunnen besparen. Verschillende sprekers zullen deze middag uitvoerig in gaan op dit thema.

Programma   
 
13.00 uur Ontvangst met koffie, thee en gebak    
13.15 uur Welkomstwoord en toelichting thema door Jurjen Talsma, Kwaliteitsdienst Beton     
13.20 uur  Opening door presentator Erik Dekker, oud profwielrenner     
13.25 uur  Wouter van de Berg, Productmanager afdeling Bouwkunde Nebest
Onderwerp: "Constructieve veiligheid uitkragende vloer inzichtelijk" 
   
13.45 uur  Opdrachtgever/ eigenaar galerijcomplex of Gemeente vertegenwoordiger over de impact is van de verplichting i.v.m. veiligheidborging en budgettering.     
14.05 uur  Mark Verbaten, Senior Specialist Civiele Techniek bij ABT
Onderwerp: "Versterking mogelijkheden na afkeuring CUR 248" 
   
14.25 uur  Lennart Mulder, Directeur Vogel B.V. Vogel B.V. heeft naar aanleiding van de eerste publicatie CUR 248 een systeem ontwikkelt waarbij de belangrijkste uitgangspunten waren: geen overlast voor bewoners en onzichtbaar en geen beschadigingen van vloeren.    
14.45 uur  Vragen en pauze    
15.10 uur   Patrick Dewez, Directeur Solid Services
Onderwerp: "Constructieve veiligheid van betonconstructies in het algemeen 
   
15.30 uur  Peter Nuiten, Directeur Rendon: "Verbeteren constructieve veiligheid met de R-Brace Hoewel vaak wordt gesproken over "onveilige" galerij- of balkonvloeren, is er feitelijk meestal sprake van "onvoldoende veiligheid"     
15.50 uur Edwin van Strien, projectleider IOB
Onderwerp: "Mogelijkheden na conclusie voldoet niet"
   
16.10 uur Chris Uittenbogaard, Directeur Sealteq
Onderwerp: "Herstel van uitkragende vloeren in maatwerk"
   
16.30 uur Aperitief en bezoek aan expositie    

Aanmelden, kosten

De kosten voor deze middag bedragen voor leden van de Betonvereniging: € 70,- en voor niet leden: € 85,- Aanmelden kan doormiddel van een e-mail, graag even naam en aantal deelnemers vermelden. Aanmelden kan tot 1 maart.

Aanmelden

Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon VOBN

Remco Kerkhoven

Communicatie & Marketing

tel. 0318-557478

Samenwerking

logo_vbr_150x39

 

bron: www.vbr.nl

Vereniging van gecertificeerde BetonReparatiebedrijven


VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.