mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Bouwbeurs 2017: Kunststof DUO-bekisting van Peri

De Duitse leverancier Peri lanceerde op de Bouwbeurs 2017 het DUO-bekistingssysteem. Niet alleen de bekistingsplaat, maar de gehele constructie van het systeem is uitgevoerd in kunststof. Speciaal gereedschap en een bouwkraan zijn niet meer nodig door het lage gewicht van het systeem.

Beton_Nieuws_Peri_DUOSlagvaste kunststof koppelingen

Alle verbindingen van het DUO-systeem worden gemaakt met één koppeling en van dezelfde slagvaste kunststof als de rest van het systeem. Deze valt in de gaten aan de achterzijde en trekt de panelen met kracht tegen elkaar door hem een kwart slag te draaien. Net als bij houten, stalen of aluminium moeten de bekistingsplaten nog wel geolied worden voordat het beton wordt gestort.

Lichtgewicht en multifunctioneel

Geen bouwdeel van DUO is zwaarder dan 25 kilo. Daardoor is elke bekisting gemakkelijk met twee mensen op te zetten. Een kraan hoeft er niet aan te pas te komen. Ook in krappe ruimtes bewijst het systeem zijn nut. Kolommen, vloeren en andere bouwdelen zijn te bekisten met grotendeels dezelfde elementen.

Het reinigen kan met een hogedrukreiniger en als het nodig is kunnen de bekistingsplaten gemakkelijk vervangen of gerepareerd worden. Een kwestie van een föhn erop plaatsen en de krassen dichtsmelten. Bij normaal gebruik kan een paneel wel tien jaar lang meegaan. Als vervanging onvermijdelijk is, is het materiaal 100 procent recyclebaar. 

Meer lezen?

Bekistingen

 

Meer informatie

Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon VOBN

Remco Kerkhoven

Communicatie & Marketing

tel. 0318-557478

Volg VOBN via Twitter

@mebin @VOBN Informatie over nabehandelen? https://t.co/kdKUdfw3iY

De betonquiz! Test uw kennis van #beton en win een tegoedbon van € 100,- https://t.co/4lC5PqJXvM

Kostenbesparing door toepassing kunststofvezels in betonvloer. #beton https://t.co/2HZdDSRtya

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.