mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Een betonnen uitbouw met een bijzondere vorm

Een betonnen uitbouw van het architectenbureau dixneufcentquatrevingtsix bij het Franse Nimes brengt twee werelden bij elkaar. Voor het ontvangen van gasten werd deze typische Franse boerderij uitgebreid met een groot monoliet betonvolume waarin licht, schaduw, natuur en beton een bijzonder schouwspel vormen.

Beton_Nieuws_Franse_uitbouwEen schoonbeton monolitisch betonnen uitbouw bij een oude Franse boerderij. Tegenpolen? Of juist niet? Foto: Florian Kleinefenn

 

Betonarchitectuur: tegenpolen die elkaar aantrekken?

De typische Franse boerderij uit Nimes ligt tussen het groen en de heuvels, staat op een voormalige steengroeve en is in drie niveaus met terrassen gescheiden. Het materiaal van de monolitisch betonnen uitbouw komt uit dit oorspronkelijke landschap van kalksteen en past volgens de architect dus uitstekend op deze plek. De smalle openingen in de betonnen gevel zijn, zoals deze bij de meeste boerderijen uit de Usège regio, op het oosten en zuiden gepositioneerd om het interieur te beschermen tegen hitte in de zomer en koude in de winter.

Mathilde Gaudemet, architect dixneufcentquatrevingtsix

Het betonvolume is ontworpen om de wisselwerking tussen licht en schaduw in staat te stellen zijn gefacetteerde vorm te laten zien, haar aanwezigheid en eigentijdse blik te bewijzen zonder haar verwantschap te verbreken met het huis dat er aan grenst." 


Kenmerken van het oorspronkelijke huis

Net als de bestaande boerderij is de uitbreiding in verschillende niveaus aangelegd. Gezien de afmetingen, oriëntatie, opening en fysiekheid van het project, past het recht in de logica van de bestaande constructie. Het ontwerp verwerkt de Provençaalse boerenarchitectuur en herinterpreteert de typologische kenmerken van het oorspronkelijke huis in een hedendaagse architectonische stijl.

Meer lezen?

Schoon beton

Bekijk meer foto's

Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon VOBN

Remco Kerkhoven

Communicatie & Marketing

tel. 0318-557478

Volg VOBN via Twitter

Betonwereld bundelt de krachten in het Betonhuis - Cobouw.nl https://t.co/Jcicpsfkwl

K3Delta als eerste zand en grindproducent CSC - VOBN https://t.co/e2rcETCnMw

Mebin, CSC, Duurzaamheid https://t.co/c101QXdv5h

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.