mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

Eerste schip zeezand van Cementbouw uit België

Na maanden van gedegen voorbereiding heeft Cementbouw, lid van VOBN, eind juli de eerste zandlevering gerealiseerd vanaf haar nieuwe productielocatie voor zeegranulaten aan het Kluizendok in Rieme (nabij Gent, België).

Beton_Nieuws_CementbouwzandMotorschip Lydia brengt deze eerste lading van circa 1.000 ton naar het depot van CRH-zusterbedrijf Eqiom in Harnes (Noord-Frankrijk). Foto: Cementbouw

Constante stroom zeegranulaat

Motorschip Lydia brengt deze eerste lading van circa 1.000 ton naar het depot van CRH-zusterbedrijf Eqiom in Harnes (Noord-Frankrijk). Vanuit dat depot wordt het zand verder gedistribueerd naar klanten van Eqiom, met name betoncentrales in de regio Lille. Deze eerste levering zand van Cementbouw zet officieel een constante stroom in gang richting haar afnemers. Zeegranulaten die vanaf de Noordzee worden aangevoerd naar onze locatie in Rieme, worden door Cementbouw opgewerkt en geleverd aan de betonindustrie in de Benelux en Noord-Frankrijk. Inmiddels beschikt Cementbouw ook over de juiste certificaten om deze markten structureel van hoogwaardige zandsoorten te kunnen voorzien.

Cementbouw

Cementbouw, lid van VOBN, levert materialen en grondstoffen voor de bouw - zoals cement, vulstoffen, zand en grind - binnen de Benelux en is één van de grootste producenten van betonmortel in Nederland. Daarnaast recyclet Cementbouw betonpuin tot
secundaire grondstoffen voor beton en asfalt. Een belangrijk deel van de logistieke processen van haar bedrijfsactiviteiten voert Cementbouw in eigen beheer uit.

Naar overzicht
Delen:

Volg VOBN via Twitter

Rob van Gijzel nieuwe voorzitter Betonhuis https://t.co/Nu8Ur9Fxii

RT @Betonenstaal: CSC door BREEAM erkend https://t.co/6CFbvkUrZa https://t.co/skHEwgC9Yx

Betonwereld bundelt de krachten in het Betonhuis - Cobouw.nl https://t.co/Jcicpsfkwl

Laat alle tweets zien

Een vraag over beton?

Neem contact op met een bij VOBN aangesloten betonmortelfabrikant.

Landkaartje centrales

 

 

 

 

 

 

Zoek betoncentrale


 

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.