mediafilerTwitterLinkedInRSSYouTube
  • Menu
  • Home
  • Login

FIB symposium 2017 - High tech Concrete

Het fib-symposium 2017 vindt plaats van 13 tot en met 16 juni in het MECC in Maastricht. Het thema: 'High tech concrete; where engineering and technology meet'. De top van de internationale betonwereld uit meer dan 40 landen zal aanwezig zijn. Het symposium wordt georganiseerd door de Betonvereniging en de Belgische Concrete Group. 

Naast de Betonvereniging en de Concrete Group, zal Duitsland ook vertegenwoordigd via Aachen University (professor Joseph Hegger). Natuurlijk is Maastricht gekozen om het evenement te organiseren, omdat het dient als een toegangspoort tot alle drie de landen. Dit lijkt een verstandige keuze zijn, omdat we weten dat het gastland een belangrijke rol speelt bij het bepalen van het aantal bezoekers en daarmee het succes van het evenement.

Het thema van het symposium speelt in op het grensvlak van de constructeur en de betontechnologie. Juist op dit terrein is er veel te winnen. Belangrijke onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn: duurzaamheid en grondstoffen, levensduur(verlenging) van bruggen en tunnels, virtueel bouwen, modelleren en construeren, bestaande betonconstructies en non-destructive testing.

FIB symposium 2017

Het evenement zal een conferentie gedeelte, een federatie sectie (met een algemene vergadering en verschillende actieve FIB-werkgroepen) en een deel van een netwerk (expo, sociale) voorzien. De conferentie zal worden onderverdeeld in specifieke actuele thema's. Deze thema's worden geïdentificeerd door het Wetenschappelijk Comité, maar moeten nog worden afgerond. Het is echter al bekend dat verschillende nationale autoriteiten (in Nederland, België, Nordrhein Westfalen en andere Duitse staten) zou willen overleggen met de sector over de bestaande infrastructuur. Bijvoorbeeld, wat gaan we doen met constructies die 60 jaar oud of meer zijn, en het einde van hun technische levensduur hebben bereikt? Het belangrijkste onderwerp (vandaar de titel van het symposium) is de relatie tussen de betontechnologie en constructief ontwerp, die aanzienlijk verbeterd moet worden in de komende jaren.

FIB-NL

FIB (Federation International du Beton), ook wel de Internationale Federatie voor Structural Concrete, is een bloeiende internationale organisatie met leden uit 43 landen. FIB-NL is de Nederlandse vertegenwoordiger in fib internationaal. Het doel van FIB is om de technische, economische, duurzame en esthetische prestaties van betonconstructies wereldwijd te verbeteren. De organisatie doet dit via internationale kennisuitwisseling, conferenties, thematische werkgroepen en onderzoek. FIB organiseert een driedaagse conferentie per jaar, die wordt bijgewoond door een gemiddelde van 500 deelnemers uit de hele wereld. Deelnemers zijn onder professoren en wetenschappers en mensen uit verschillene (grote) bouworganisaties.

Data informatie:

12 juni 2017 | 10:00 - 18:00
13 juni 2017 | 10:00 - 18:00
14 juni 2017 | 10:00 - 18:00
15 juni 2017 | 10:00 - 18:00
16 juni 2017 | 10:00 - 17:00
Naar overzicht
Delen:

Contactpersoon VOBN

Remco Kerkhoven

Communicatie & Marketing

tel. 0318-557478

VOBN sluit alle aansprakelijkheid uit, die verband houden met het gebruik van informatie uit deze site. Zie disclaimer in www.vobn.nl.